Novosti

Objavljeno: Utorak, 11. kolovoza 2020.

Mjesto od 1000 trseva po stanovniku i obitelj koja poizvodi vino 100 godina

 

OPG Vina Deklić, Vižinada

Podrum obitelji Deklić

Podrum obitelji Deklić

Kako bismo vas bolje upoznali s obitelj Deklić sami smo ih odlučili posjetiti i pogledati bajkovite vinograde i vinariju u Vižinadi. Vižinada je jedan od najvinarskijih krajeva Hrvatske sa gotovo milijun zasađenih trseva. U kraju gdje ima 1000 puta više trseva nego stanovnika mora postojati nešto posebno. Posebno tlo, zrak, smještaj…posebni ljudi koji godinama njeguju tradiciju proizvodnje vina.

Jedna takva obitelj je i Obitelj Deklić koja proizvodi vino cijelo jedno stoljeće! Upravo ove godine slave 100-tu obljetnicu proizvodnje vina, a kako bi je na dostojanstven način zaokružili predstavili su novu liniju vina „Familia“. Ovo vino crna je kupaža koje predstavlja predanost, mukotrpan rad ali i ljubav prema poslu i obitelji koja im je omogućila ovaj veliki uspjeh.

U ovoj obitelji glavnu riječ u vinogradu,  koji se prostire  na ukupno 17 hektara, vode nono Konstantin i njegovi sinovi Marino i Klaudio. Kućanskim obavezama i smještajem u „vinskim vilama“ upravlja mama Ema. Prodajom i kvalitetom vina bave se unuci/sinovi David i Dino, a najmlađa sestra Lucija radi u kušaoni.

Ako Vas put odvede u Vižinadu, ali i ako Vas ne odvede, već se dovedete sami, svakako posjetite i kušaonu obitelji Deklić. Vino dobrodošlice odnosno pjenušac, koji možete kušati samo tamo, jedinstven je pjenušac „Grazia“ nazvan po noni Gracijeli.  Iako su možda najpoznatiji po odličnom Chardonnay-u za kojeg su osvojili i broncu na Decanterovim svjetskim vinskim nagradama, nemojte propustiti probati i ostale sorte, mogle bi vas ugodno iznenaditi. Svježa malvazija za kraj sparnog, ljetnog dana ili teran u zimskim večerima. Izbor vina nije samo stvar ukusa već i trenutka. U kušaoni obitelji Deklić, izabrat ćete smijeh, olakšanje i prijatelje, a vino će izabrati Vas.

 

Kušaona u Vižinadi

Kušaona u Vižinadi

 

U sklopu nagradne igre “Na Etradexu tankiraj i domaće proizvode biraj“, jedna od nagrada koju možete osvojiti je paket vina OPG-a Vina Deklić iz Vižinade u vrijednosti od 2.000,00 kn.

Ovo je jedan mali način s kojim želimo pomoći lokalnim proizvođačima da lakše plasiraju svoje proizvode i upoznati širu publiku s vrhunskim proizvodima koji su im nadomak ruke, a za njih nisu možda ni znali. Vina Deklić možete pronaći i probati i u našem restoranu Pazin Zapad.

 

 

Za sve domaće proizvođače koji se žele uključiti, slobodno nas kontakrirajte na mail: janja@etradex-auto.com

Mjesto od 1000 trseva po stanovniku i obitelj koja poizvodi vino 100 godina

Sve novosti

Copyright Etradex 2024. Pravila privatnosti